Bente van Bergen gaat vier dagen baantjes trekken voor Stichting 'Doe een wens'

Bente en Roan Van 7 tot en met 10 februari is het eindelijk zover, dan gaat ons oud-lid Bente van Bergen in totaal 60 kilometer zwemmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Doe een Wens. 

Bente gaat elke dag 15 kilometer zwemmen, verdeeld over 6 uur. Dat is weer verdeeld in 2 x 3 uur: anderhalf uur zwemmen, half uur rust en een uur zwemmen. Bente zwemt 's ochtends van 07.00 tot 10.00 en 's avonds van 17.00 tot 20.00 uur (de trainingen gaan gewoon door, maar dan in 5 banen).

Waarom deze actie?

Bente: "In februari 2010 is bij mijn broertje leukemie geconstateerd. Daar heb ik heel veel moeite mee. Wij zijn altijd 2 handen op een buik geweest, nu nog steeds. Roan's ziekte is heel erg maar als je in het ziekenhuis komt is het eigenlijk niks. Er zijn daar zoveel kinderen zelfs van een paar maanden oud. Een gezond kind heeft heel veel wensen, een ziek kind maar 1. Dat is beter worden. Het leuke is om kinderen met een levensbedreigende ziekte even geen ziekenhuis gevoel te geven en een leuke dag te bezorgen. Daarom wil ik deze Actie doen voor Doe een wens Stichting Nederland. Natuurlijk het meest voor Roan maar ook voor al die andere zieke kindjes."

Steentje bijdragen

Iedereen kan een steentje bijdragen:
- Je kan Bente sponsoren door een bedrag te storten op rekeningnummer 748484183. t.n.v. Actie Stichting "Doe Een Wens".
- Je kan ook Bente ondersteunen door een aantal banen met haar mee te zwemmen. Dit kan voor 1 euro per baan.

Veel meer informatie over de actie van Bente kan je vinden op http://www.zwemmentegenkanker.nl/

Neptunus '58 wenst Bente heeeeeel veel succes met deze actie!!!


Onderstaand bericht over Bente van Bergen, oud-zwemster van Neptunus '58 en de actie voor haar broertje Roan, die ook aan wedstrijdzwemmen heeft gedaan bij Neptunus '58, stond in het Schijndels Weekblad van donderdag 16 september.

Een paar weken geleden haalden Helene van Aarle en Lies van Boxel met een biljartmarathon in De Kikvorsch bijna zesduizend euro op voor Stichting Doe een Wens. Aanleiding voor hun bijzondere actie was de ziekte van hun buurjongetje Roan van Bergen. Hij lijdt aan leukemie. Nu gaat ook Roans zusje Bente voor Doe een Wens aan de slag. Van 1 tot en met 4 november (verplaatst naar 7 t/m 10 februari 2011, red.)zal zij in zwembad de Molen Hey zestig kilometer zwemmen om een mooi bedrag voor de stichting op te halen. In februari werd de ziekte bij de negenjarige Roan vastgesteld. De diagnose hakte erin bij het gezin. Bente vergezelde haar moeder en broertje regelmatig naar de ziekenhuizen waar hij wordt behandeld. Daar zag zij ook andere kinderen die heel ziek zijn. Zij wilde graag iets voor haar broertje en de andere kinderen doen. Zodra zij van de actie van Helene en Lies hoorde vroeg zij of zij kon helpen met geld inzamelen. "Toen zei Helene dat het veel leuker voor mij zou zijn om mijn eigen actie op touw te zetten."

TALENT
Dat het iets met zwemmen zou worden lag voor de hand. Bente is een wedstrijdzwemster met talent. Vanaf haar zevende zwom zij bij Neptunus. Sinds vorig jaar is de nu veertienjarige Schijndelse aangesloten bij zwemvereniging Zeester Meerval in Uden. Bente traint er 11,5 uur per week verdeeld over zeven dagen. In haar leeftijdsklasse doet zij mee om de medailles. Dit jaar werd zij op acht van de dertien afstanden Brabants kampioen Op de Nederlandse kampioenschappen van dit jaar behaalde zij zilver. De vlinderslag is haar favoriete onderdeel. Zij is Nederlands recordhoudster op de 50 meter. Als 12-jarige was zij ook al recordhoudster op die afstand (dit is een foutje: Bente is Brabants recordhoudster, red.). In overleg met haar trainers besloot zij tot een zwemmarathon verdeeld over vier dagen. "Iedere dag zwem ik vijftien kilometer. Zwembad De Molen Hey houdt twee banen voor mij vrij. Dat is leuk, want als iemand een paar baantjes mee willen trekken, dan kan dat." Dat de vervulling van een wens een ernstig ziek kind heel erg kan opbeuren, heeft Bente gezien bij haar broertje. Hij wilde graag op de foto met zijn idool, PSV-spits Ola Toivonen. Dat werd geregeld. Bovendien kreeg hij een ingelijst clubshirt met de handtekeningen van alle spelers.

SPONSORWERVING
Intussen is Bente druk bezig met de voorbereiding op haar zwemmarathon. Zij krijgt veel positieve reacties. De Wijbossche Regenboog waar Roan leerling is, zal een sponsorloop voor Doe een Wens houden, en het Elde College heeft een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Kerstloop toegezegd. Een middagje sponsorwerving samen met haar moeder leverde meteen de steun van twaalf bedrijven op. Anita Boonaerts is trots op haar dochter. "Ik vind het fantastisch dat zij dit doet. We weten dat we nog een zware tijd tegemoet gaan, en dan pept dit ons echt op."

INFORMATIE
Meer informatie over de actie van Bente van Bergen is te vinden op de website www.zwemmentegenkanker.nl. Daar kan men ook lezen hoe men haar kan steunen.


Neptunus '58 zal voor Bente tijdens de avondtrainingen een baan vrij maken voor deze actie. De trainingen gaan gewoon door, maar dan in vijf banen. Ook de afdeling waterpolo zal een baan vrijhouden voor Bente's actie.